Århus Riffelskytte Klub

Stævner i en coronatid

DM 50m DSkyU, Vingsted
Dansk Skytte Unions Riffelsektionen afholdte danmarksmesterskaberne på 50m riffel i Vingsted i weekenden d. 29. til 30. august.

Fra Århus Riffelskytte Klub deltog Thomas Danielsen, Kim Larsen og Alex Møberg.
Alle 3 skød med om lørdagen, da programmet stod på 3×40. Med en score på hhv. 1138, 1148 og 1133 vandt holdet en sikker guldmedalje i holdkonkurrencen for 3. år i træk og alle 3 skytter var blandt top-8 og klar til finalen.

Desværre havde Kim på forhånd meldt ud, han ikke havde mulighed for at deltage i en evt. finale, hvorfor kun Thomas og Alex skød denne.
Som finalen skred frem stod det klart, at en endelig placering som nr. 1 eller 2 så småt gled ud af finalefeltets bageste 5 deltageres hænder. Dog var der stor spænding om finalens 3. plads.
Flere skytter havde svært ved at håndtere Vingsted-vinden i finalens stående skud og Thomas måtte nøjes med 5. pladsen. Alex havde det heller ikke nemt i stående, men efter lidt startvanskeligheder kom skuddene længere, og længere ind mod midten, og han kravlede tættere og tættere på 3. pladsen.
Inden det bronzeafgørende skud var Alex 0.5 point bagefter Esben Jakobsen på 3. pladsen, men med en hurtig skudt 10.0 til Alex og en 9.0 til Esben stod det klart: Alex havde vundet sin første medalje som senior i 3×40.
Sølv og guld var som nævnt ude for rækkevidde, og Alex endte således på podiets 3. plads.

Om søndagen gjaldt det 60 liggende. Fra foreningen stillede kun Alex til start blandt det 17 mand store felt.
Det var en skydning, hvor Alex aldrig for alvor fik tur i den og sluttede derfor i midten på en lun 8. plads med 613.1 point. Den nye Danmarksmester blev Carsten Brandt fra DSB/ASF, der skød 624.4 point

LDM 50m, Randers
Det var ikke kun i Vingsted, der blev skudt denne weekend. Randers Skyttekreds afviklede landsdelsmesterskaberne i Østjylland på 50m-riffel i DGI-Skydning.

Her deltog Jørgen Mahler, Mads Fravsbøl og Max Kristiansen, som netop vandt præmier ved LDM 15m riffel tidligere på året.

Det var et tæt senior-felt, som Jørgen var en del af. Efter hovedskydningen var ledende skytte i front med 199 point, mens de næste 3 skytter alle havde skudt 196 point og kun var adskilt af krydstiere. Jørgen havde 5 og lå nr. 3.
Efter en pragtskydning i mesterskabet med 199/12 point snuppede Jørgen lige akkurat 2. pladsen, selv Bruno Nielsen fra Skytteklubben DSB/ASF også havde lagt sig i selen med en skydning på 199/11. Dermed havde begge skytter 395/17 point, men Jørgen havde lige præcis 1 (!) krydstier mere end Bruno i mesterskabet og vandt dermed sølvmedaljen.

I Junior-2, hvor Mads og Max deltog, lykkedes det dem desværre ikke at vinde nogle medaljer – til gengæld blev det en tæt indbyrdes affære.
Mads lagde ud med 196/7 i hovedskydningen, hvor Max skød 194/6. I mesterskabet skød Max 196/8, mens Mads måtte nøjes med 194/6, hvilket betød, at begge skytter landede på 390 point. Mads med 13 krydstiere og Max med 14 .

 

Alle weekendens resultater kan findes HER